צו ירושה

שאלה:

שלום.
אני ואימי היינו בחשבון משותף. הבנק דרש צו ירושה מבית משפט וחילק את הכסף בין האחים.
כל האחים מוכנים להחזיר את הכסף, רק אח אחד דורש ראייה שמגיע לי.
1.הוא טוען שהוא הולך לפי ההלכה הדתית כמוני ולא מקבל את הצו, אבל דורש ראיות. השאלה אם הוא הולך לפי הלכה, מותר לקבל את החלוקה של בית משפט רגיל, או להניח כאילו הכסף אצלי ואז חובת ההוכחה עליו.
2.אח אחד שמע בוודאות שאמא אמרה שהכל שלי וכל השאר יודעים ששנינו התנהלנו באותו חשבון.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה החלוקה של בית משפט לא תקיפה וצריך לחלוק לפי כללי ההלכה בבית דין רבני. במקרה שלכם צריך לשמוע את הצדדים ולראות אם אכן אמא שלך הקנתה לך את הכספים, או שמא היו הכספים שלך. כיון שהוא יורש הרי הוא מוחזק ומוטל עליך להביא ראיה שהכספים היו שלך או שאמא שלך הקנתה לך את הכספים כדין. ולכן עליכם לפנות לדיון בבית דין והם ייקבעו אם האח חייב להחזיר לך את הכספים. אבל ברור שאסור לו להתנהל לפי הפסיקה של בית משפט.

בהצלחה.