לחשוש לטעם אחר ביטול בשישים

שאלה:

מה טעם ביטול בשישים. ומה הדין עם למרות השישים עדיין נשאר טעם איסור . מקור
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בס' דרכי תשובה סי' צח ס"ק הביא בשם ס' טוב החיים שגם כאשר יש שישים יש לטעום בתחילה פחות מכזית לראות שאכן לא נשאר טעם שאז אסור לאוכלו, ובדרכי תשובה שם כתב, שלא מצינו למי שהחמיר בזה, כיון שיש לנו רוב וחזקה שאין טעם. כלומר אינו חולק בעקרון שכאשר יש טעם זה אסור, אבל סבר שאין לחשוש לזה, וכן פשוט לדינא. הרי ידועים דברי תורת האשם סי' עו שמי שאינו אוכל אחר ביטול בשישים זה דרך מינות [ויש חולקים].