חובות לא שלי

שאלה:

בסד
בחשבון משותף מה לעשות אם השותף השני מסכן אותי כספית מול חוקי הבנק?
הוא מושך כספים כאילו אין מחר בטענה שיחזיר מחר או מחרתיים .
הבנק כבר אמר את דברו לא מעניין אותו מי מושך וגם אני מחוייב לחובות שהשותף עושה לפי חוקי הבנק/המדינה.
מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

דבר ראשון להתנתק מהשותפות לנסות לסגור את החשבון בנק כדי שלא ימשיך להכניס אותך לחובות. או לתת הוראה בבנק לעצור את האשראי שלא יהיה אפשרות לחוב בחשבון שלכם. ואחרי שתעצור תתבע אותו על הכספים שלקח מהשותפות.

לא כדאי להמשיך להיות שותף אם אדם שמכניס אותך לחובות, ולכן כדאי לצאת מהשותפות גם אם עכשיו זה יעלה לך כסף.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא ניתן לסגור את החשבון בנק מכיוון שיש בחשבון החזרי הלוואות בפריסה לעוד מספר שנים ותשלומים שוטפים שאנחנו מחוייבים בהם.ורק אחרי שהכל ישולם הכל אז ניתן לסגור. זה בלתי אפשרי פיננסית כרגע.
    ב. האם להוציא לו מכתב התראה מעו"ד לפני תביעה משפטית? כי מן הסתם החלטת בית דין רבני לא "קבילה" בפני בנק מסחרי של המדינה.

  2. מותר לך להוציא כתב התראה מעו"ד. אבל אסור לך לממש את ההתראה של התביעה. כיון שהתביעה היא נגד אדם פרטי ולא נגד הבנק עליך לתבוע בבית דין רבני בלבד.