מה לעשות עם שקית שנשכחה בחנות

שאלה:

שלום,
נשכח אצלנו כבר לפני חודש בחנות שקית עם כל מיני דברים כמו מחזיק מפתחות,דבק,גולות וכו'.
מה לעשות עם זה?

תשובה:

שלום וברכה,

יש לשמור את השקית כדין שומר אבדה שחייב לשמור את האבדה. אם עובר זמן סביר שהמאבד יכול לחזור ולא חוזר ניתן לרשום את ערך תכולת השקים בפנקס שמור, ואז ניתן לעשות באבדה כראות עיניך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שיט, וראה בסמ"ע ועוד פוסקים שסוברים שגם לדעת המחבר יש להודיע תחילה לפני שמשליך את השקית. ולכן אסור להשליך את השקית אם לא מודיע מראש לבעל השקית ולכן יש לשמור את השקית ואסור להשליכה.

מעבר לכך שכאן זה אבדה ובאבדה חייב לשמור את האבדה, והעיצה היא לשום את ערך האבדה כמבואר בשו"ע סימן רסז סעיף כא.