השתתפות של השכן ברצפה שלי המשמשת כתקרה שלו

שאלה:

אני גר בקומה שלישית והרחבתי את המרפסת בעוד 25 מטר.. השכן בקומה 2 גם הרחיב ועשה מרפסת צבע את התקרה שלו וסייד אותה להפליא מה שבעצם מגלה לי שהוא נהנה מהרצפה שלי כתקרה …
שאלתי היא האם זה עצמו מחייב אותו להשתתף איתי בעלויות של הרצפה או כל זמן שהוא לא סוגר לחדר ומשתמש בזה לא נקרא שזה המחייב אותו בתשלום ?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הוא הרחיב ובנה מרפסת הוא משתמש בתקרה שלך, כיון שהוא יכול לשבת או להניח חפצים ולהיות מוגן מהגשמים או מהגשם, ומיד שמניח חפצים בימות הגשמים הרי זה הוכחה שהוא נהנה מהתקרה שיש לו מרפסת סגורה. ולכן הוא חייב לשלם חצי מהוצאות הרצפה שלך שמשמשת אותו לתקרה.

בהצלחה.

מקורות:

בגמרא מבואר שאם גילה דעתו שנוח לו הרי הוא חייב להשתתף. ולכן אם מניח חפצים בימות הגשמים הוא נהנה מהתקרה וחייב לשלם. ומסתבר שגם אם עדיין לא הניח, אלא עצם העובדה שהוא הרחיב יש לו הנאה ממרפסת סגורה.