החזר לביטוח

שאלה:

תבעתי מחברת ביטוח את סכום הטבעת יהלום שאבדה מלפני שנתיים, קיבלתי בעבורה 6.000 כסכום הקנייה אני משלמת ביטוח לדירה תכשיטים וכו 6.300 שח סכום שנתי לאחר התביעה אני משלמת 6.700 שח. בפוליסה ,הסכם לא. לפני כחודש הטבעת נמצאה בעזרת שאלת רב אם להחזיר אמר לבדוק אם רשום בפוליסה להחזיר באם נמצא. התקשרתי לביטוח אמרו שלא רשום סעיף כזה בעיסקה אבל אם מצאתי אני צריכה להחזיר אותה "מצפונית"
השאלה מה ההלכה בעניין. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הפיצוי שקיבלת היה כדין, כיון שאכן אבדה לך הטבעת. ולפי כללי הביטוח אין עלייך חובה להשיב את הטבעת, ולכן את לא צריכה להחזיר. אין מושג 'מצפונית' והפוך התביעה של הסוכן היא 'סחיטה רגשית'. ומאחר ואת לא הערמת וקיבלת את הפיצוי ביושר, את לא צריכה להחזיר.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סו"ס קג מבואר ששומר שאיבד את הפיקדון ושילם על הפיקדון, הרי זה שומא בטעות. ואין לדמותו למקרה של ביטוח ששם הוא לפי הכללים של הביטוח, ומאחר ולפי הכללים הלקוח זכאי לפיצוי לא שייך לומר שומא בטעות.