לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גירושין לגוי לפני הגיור

שאלה:

בס"ד
שלום רב
גוי שהתחתן בכנסייה הקתולית, והוא הולך לעשות גיור, האם הוא צריך להתגרש במוסד הדתי הזה כדי להיות מסוגל לעשות גיור ולהתחתן עם יהודייה? האם יש הלכה בנושא?

תשובה:

אין כל משמעות לנישואין שלו כגוי לענין זה. נישואין בכנסיה דינם כנישואין אזרחיים. בעודו גוי אסור לגזול את אשתו ממנו, כלומר כגוי יש משמעות לנישואיו, אבל אם הוא מתגייר דינו כרווק לכל דבר וענין. ואם ירצה להשאר עם אשתו [כאשר גם היא מתגיירת] הם צריכים להנשא כדת משה וישראל.