בישול בכלים שבישלו בו בכשרויות מפוקפקות

שאלה:

שלום וברכה
אני מתכנן לשבות בשבת התאחדות עם המשפחה המורחבת, ושכרנו בניין ישיבה ספרדית, והם נותנים שירות קייטרינג דרך הטבח של הישיבה, שנראה על פניו כיהודי ירא שמיים, וכמה מעובדי המטבח נראים חרדים לכל דבר, אלא שאינני יודעים איזה סוגי בשר וכשרויות הם משתמשים עבור הישיבה, ויש לנו שתי שאלות
1. האם מותר לנו להשתמש עם הסירים והצלחות וכו' שלהם אפילו אם הם השתמשו בהם לכשרות 'חלש'
2. האם אנו יכולים לסמוך על דבריהם שישתמשו עבורנו רק עם מוצרים מהודרים, או שצריכים 'משגיח צמוד' במשך כל זמן הבישול
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני ככל שהכלים כבר אינם בני יומם, כלומר עבר 24 שעות מאז הבישול הקודם, אזי גם אם נעשה שם דבר שאינו כשר המאכלים לא יאסרו באכילה, ולכן ככל שמדובר בספק, וספק די רחוק לכאורה, שהרי מדובר בישיבה, מותר להשתמש בכלים.

לגבי השגחה, ככל שאתם לא באמת מכירים את האנשים, ודאי ראוי שתפקחו על הענין…

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. למעשה דיברתי עם הטבח והוא טוען בתקיפות שהיות ומדובר בישיבה של חרדים אינו מכניס לשם רק הכשרים מהודרים, ואף פעם לא משתמש עם כשרויות חלשות אלא נקב בשמם של שתי כשרויות שהוא משתמש בהם בקביעות, אז נחה דעתי, נשאר רק לברר על הבן אדם עצמו אם אפשר לסמוך על דבריו