א. בשר וחלב. ב. שלג בירושלים

שאלה:

שלו לכבוד הרב,

בקבוק נוזל לניקוי כלים במטבח אצלנו בבית, אשר מצוי הוא שלאחר אכילת דבר שומני בשרי או לחילופין חלבי אוחזים בבקבוק הניקוי הזה בכדי לנקות את אותו כלי אכילה. סכין בשרית שבחשתי בה בכלי בשרי העומד על גבי האש נגעה בעודה חמה בבקבוק זה האם בבקשה יש פה איזה שהיא בעיה?

ב. אין זה למעשה לפחות לכרגע ולכן כבוד הרב אל יטריח עצמו במענה, אך אחי שיהיה בריא בעקבות השלג האחרון שברוך השם הורד על ירושלים שאל אותי על דבר שלג בבית המקדש. אני מניח שהתכוון לשאול האם ירד שלג גם בעזרת ישראל והכהנים בפרט בעת עבודת הקודש?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה

1. אין בעיה. באופן כללי, אצלי בבית יש שני בקבוקים אחד בבשרי ואחד בחלבי וזה הכי טוב.

2. אינני יודע, מן הסתם ירד.

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1