לקוח שאמר לבעל החנות שיקנה ממנו ומתחרט

שאלה:

שלום.
נכנסתי לחנות לבדוק מוצר, התרשמתי מהמוצר ומהשירות של בעל החנות ואמרתי לו שאני יבוא בעוד כמה שבועות לקנות את המוצר, אני חשבתי שזו חנות זולה ולכן אמרתי לו שאני יבוא לקנות, אך למעשה מצאתי את אותו מוצר במחיר זול יותר בחנות אחרת, האם אני יכול לקנות בחנות היותר זולה או שאני חייב לקנות אצלו.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא חייב לרכוש מאותה חנות ומותר לך לקנות בחנות אחרת.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שסיכם עם מוכר שיקנה אסור לו לחזור בו משום מחוסרי אמנה. אבל לקוח שאמר למוכר שעוד כמה שבועות יקנה ממנו, לא ברור שנחשב שסיכם עם המוכר שיקנה ממנו, ולכן לא חל עליו איסור מחוסרי אמנה. גם אם ננקוט שיש בזה איסור מחוסרי יש מחלוקת אם יש איסור מחוסרי אמנה כאשר מצא במקום אחר זול ולא עלה על כך בדעתו שיש במקום אחר זול יותר. ולהלכה נוקטים להקל בדבר ראה כאן בהרחבה.