פתיחת גן ילדים בשבעת ימי האבל

שאלה:

שלום וברכה,
אשה אבלה רח"ל ויש לה גן בבית שמנהלת יחד עם סייעת,
האם ניתן להמשיך לפתוח את הגן בבית, וכיצד ראוי לנהוג עם רווחי השבוע הזה,
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה יש לפתוח את הגן בשבוע זה בבית של הסייעת, ורק אןם זה ממש בלתי אפשרי יפתחו אותו בבית האבלה, ובכל מקרה יש להודיע להורים שבשבוע זה הגן הוא של הסייעת והכסף ניתן רק לה, כיון שלאבלה אסור לעבוד בשבוע זה ואסור שהעסק שלה יעבוד באותו שבוע. במידה ואין אפשרות שהגן יהיה אצל הסייעת מסתבר שמשפחת האבלה רשאית לגבות דמי שכירות על המקום, ככל שהגן של הסייעת מתקיים בביתם.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.