עבודה כמתכנת באתר היכרויות

שאלה:

שלום וברכה,
אני עובד לפרנסתי כמתכנת כמעט שנה. בתחילת הדרך הייתי כמתרגל במכון להכשרת מתכנתים. זו הייתה עבודה שהייתה כרוכה גם בחוסר צניעות משום שמכורח המציאות הייתי צריך ללמד גם נשים.
בהמשך הציעו לי עבודה בסביבה נקיה (צוות של 3 מתכנתים דתיים), אלא שמדובר בסטרטאפ של היכרויות.
הסטרטאפ הזה למעשה הוא אתר היכרויות, מותאם לקהל הרחב, בין לדתיים ובין לחילוניים. הדגש במיזם הוא ליצור התאמה ערכית בין הזוג ורק לאחר מכן לשקול האם להיפגש. כחלק מזה, הזוג עולה לצ'אט וידאו עם שאלות מנחות, במטרה לבדוק התאמה ערכית. משתמשים שמעלים תמונות עוברים בדיקה מפני תוכן שאינו הולם.
כלומר, מדובר על מיזם היכרויות למטרת קשר ארוך טווח, ומותאם בין לדתיים ובין לחילוניים. זאת בשונה מהאלטרנטיבות הקיימות למגזר החילוני שמעודדות בעיקר קשרים לטווח הקצר.

מכורח המציאות בחרתי לעבוד שם מכמה סיבות:
א) סביבת העבודה נקייה בהרבה מבחינת צניעות. חברי הצוות כולם שומרי מצוות (מלבד היזם).
ב) המקום שבו עבדתי בו לפני כן היה במצב לא יציב, ואכן היום הוא על סף פירוק.

האם מותר לפתח אפליקציה כזו? ראיתי את התשובה שלכם בענין דומה:
https://din.org.il/2012/07/26/%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%A8%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98-%D7%95%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%96%D7%99%D7%95/

שעולה ממנה להתיר.

תשובה:

שלום וברכה

יש קצת הבדל בין הנושאים, שם מדובר בדבר שבמהותו אינו אמור להיות אסור, אלא שאנחנו יודעים שרבים מהרוכשים ישתמשו בו באיסור, זה הרבה יותר קל, כאן בעצם אתם מקשרים בין אנשים שבמוצהר יוצרים קשר זוגי שלא במסגרת נישואין, אינני אומר שפורמלית יש כאן איסור לפני עיור, משום שיש כמה צדדי קולא כמו בתשובה שציינת, הם יכולים למצוא גם במקום אחר, המקום יפעל גם בלעדיך, יש הפסד ממון, יש צד שבמומר אין דין מסייע לדבר עבירה ועוד, אבל בודאי יש בזה משום הרחק מן הכיעור ומן הדומה לו ועוד יותר, ולכן אינני יודע אם להתיר יש דבר כזה, תתייעץ עוד.

שיהיה שפע פרנסה כשרה ומשמחת אלוקים ואדם.