לחזור בתשובה

שאלה:

שלום , הייה לי רגע מאוד מאוד רע לכמה שעות ואני מוציא הרבה זרע לבטלה ואיך שהוא נשבעתי, שמתי יד על הלב ויד למעלה ואמרתי נשבע אני לא יוציא יותר זרע לבטלה ואמרתי חי השם בי נשבעתי כמה פעמים
ואני נורא מצטער על הנדר הזה כי לא אדע עם אוכל לעמוד בפניו
האם זה נחשב נדר?
איך אני מתיר את הנדר גם?
וגם נדרתי שאחזור בתשובה אך לא אוכל לקיים את זה

תשובה:

זה נחשב נדר, ויש קושי להתיר אותו, כיון שהוא נדר להמנע מאיסור שנחלקו הדעות אם מועילה לו התרה.

לחזור בתשובה בודאי אתה יכול! הרי זה תכלית הקיום שלנו בעולם הזה, בשביל זה באנו! לא באנו לאכול לעבוד לישון לאכול לעבוד לישון…. תתחיל לאט לאט, אבל אל תוותר, תיצור קשר עם מדרשה באיזור מגוריך, תתקדם בעוז ובגאווה, אל תכנע…

תהיה יהודי גאה ואדם בעל עקרונות.

שבת שלום ומבורך.