לבוש בים/בבריכה ליד הילדים

שאלה:

ענין של צניעות מול הילדים.
אני כאבא/גבר שהולך עם ילדים קטנים פחות מגיל 7 לים האם זה מותר /רצוי ללכת לידם כמו שהולכים בים . ןלהסביר את ההבדל מתי אפשר ללכת כמנהג הים בלבוש כזה ומתי לא . האם זה לא מכבד אותי כהורה בפניהם או יכול להזיק חלילה?

תשובה:

זה בסדר גמור, אבל לא לפשוט וללבוש את הבגד ים בפניהם בלא כיסוי, זה דבר שאסור לעשות כמבואר בגמרא שאין לאב ובנו ללכת יחד לבית המרחץ שלא יראה בנו את ערוותו. יש משהו נאה יותר כאשר יש לאב איזו גופיה לבנה, ואם אתה מרגיש שכך נכון, יש להרגשתך על מה לסמוך, אבל זה לא חיוב וכל אדם יעשה בזה כפי תחושתו.

שבת שלום.