ריבית והצמדה בבבתי משפט

שאלה:

אדם שהיה חייב לחבירו כסף, ונתחייב ב"ד וסירב וכו' והגיע עד בית משפט וגם שם חויב, והתעכב רבות והתחמק וזה הגיע להוצל"פ, ומטבע הדברים בית משפט מחייב אותו מלבד עיקר הסכום, גם ריבית והצמדה
האם מותר ליטול את זה?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה ההוצאות של ההוצאה לפועל מוטלים על התובע ולא על הנתבע. אולם אם הנתבע סרבן בית דין – מסרב להגיע או מסרב לקיים את פסק בית דין, מותר לתובע להוציא גם הוצאות עו"ד. אולם אסור להוציא את הריביות. כיון שריבית זה רווח של איסור אסור לתובע לקבל למרות שנזקק לפנות לבית משפט בעל כורחו.אם הנתבע סרבן לדין מבואר בשו"ע סו"ס יד שיכול לתבוע את הנתבע בהוצאות שגרם לו מחמת סרבנותו.

בהצלחה.