עניני ריבית בשותפות

שאלה:

שלום וברכה.
יש שני שותפים בעסק שמחלקים רווח 5050. ועכשיו נהיה מצב שלשותף אחד יש כסף ולשני אין. וכדי לא לשנות את אחוזי הרווח, שותף שיש לו כסף רוצה להשקיע בעסק ולקבל רווחים. אבל כך יהיה איסור ריבית.
האם מותר: שותף הזה קונה סחורה ומוכר אותה לחברה שלו, כך שבסוף כשהיא תמכור אותו הוא יקבל מחברה אחוזים מזה? (מקווה שהסברתי טוב)
תודה

תשובה:

שלום וברכה, אני מבין שהוא נותן הלוואה בריבית מכיסו לחברה של השותפים, ובמקרה כזה צריך היתר עסקה בינו ובין השותף שלו שזה בעצם החברה. למרות ששותפים לא צריך היתר עסקה, במקרה הנ"ל אחד מלווה לשותפות ומקבל רווחים וחלק ההלוואה זה לא שותפות.

בהצלחה.