תפילת 18

שאלה:

שלום.
1. אם בטעות סיימתי 18 בלי הפסיעות ו״עושה שלום״ וכבר זזתי מהמקום מה עליי לעשות?
2. האם כשאני רוצה לכוון בברכה כלשהי על אדם ב18 עליי רק לדמיין את האדם או להגיד בחשיבה את שמו או ממש בשפתיים?
וכן בברכת שומע תפילה קראתי שטוב לבקש בקשות ממש לפני חתימת הברכה, האם לבקש בשפתיים או בחשיבה?
3. בסוף ״אלוהי נצור״ אני יכול לבקש גם על הכלל או רק על עצמי?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. אם כבר הלכת אז הלכת… אין מה לחזור ולפסוע.

2. אין להזכיר בן אדם בברכות שמונה עשרה, למעט שומע תפילה ששם אם אתה מבקש עבורו לפני כי אתה שומע, אפשר להזכירו בפה.

3. אפשר לבקש גם על הכלל, אדרבה..

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. בקשר לתשובה 2.
    אבל מותר לכוון לא? לדוגמא ברפואה לכוון לרפואתו של אדם מסויים שזקוק לרפואה וכו׳. ואיך מכוונים, אומרים בראש את שמו או שמדמיינים אותו?

  2. אולי גם, אלא שאני באופן כללי ממליץ לא להוסיף כלום בברכות שמונה עשרה, רק בשומע תפילה, משום שבשאר ברכות יש הקפדה להוסיף תמיד רק מעין הברכה ובנקל ניתן להכשל בהפסק.