קנית קרקע למגורים או להשקעה בחו"ל – אמונה

שאלה:

בגמ' במסכת עבודה זרה דף ט' כתוב:
"אחר ארבע מאות לחורבן הבית, אם יאמר לך אדם קח שדה שוה אלף דינרים בדינר אחד – לא תקח"
ומבואר שם ברש"י שבכל רגע אמור להגיע המשיח ולא יהיה מה לעשות עם זה.
האם לפ"ז אדם שקונה קרקע למגורים או השקעה בחו"ל בעצם לא מציית לעצת חז"ל?
האם מראה בזה חוסר אמונה?
וגם אם זה לא איסור מעיקר הדין, האם עכ"פ זה לא ראוי?
יש לגמ' זו יחס בספרי ההלכה?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה דברים אלו אמורים בזמנם שכל הצורך בקרקע היה תמיד לשימוש פרטי. לא נעשה מסחר בקרקעות לשם מסחר, כמו שהיום שוק הנדל"ן הוא עיסוק בפני עצמו. אלא אדם קנה קרקע כדי להתגורר או כדי לזרוע. לכן, בזמנן מי שרוכש קרקע בחו"ל בעצם משתקע שם באופן מוחלט, משא"כ בזמנינו, שאדרבה יש רבים מבני ארץ ישראל שיש להם השקעות בחו"ל, שוק הנדל"ן הוא מסחר בפני עצמו שאינו נוגע למקום המגורים, ולכן גם כאשר אתה רוכש דירת מגורים, תמיד מונח בראש הרעיון שבעצם עשית עיסקה נדלני"ת, ותמיד השווי והיכולת למכור את הנכס נלקחת בחשבון וכו'.