מעשר כספים לכרטיס טיסה לחתונה

שאלה:

האם אפשר לתת מעשר למישהו לקנות כרטיס טיסה שיסע לחתונה של מישהו לשמח החתן

תשובה:

אם מדובר במישהו מהמשפחה הקרובה של החתן שמחמת עוניו לא יכול לבוא, זה בכלל שאר צרכיו שאפשר לתת ממעשר, אבל מישהו יותר רחוק, שגם אינו עני, אם זה היה אחיו הוא היה מסתדר, אבל לא ממש שווה לו להוציא משלו על הענין הזה… וגם השתתפותו לא תהיה מה שיהפוך את החתונה מאבל ליום טוב… אז ודאי שלא.

שירבו שמחות.