מכונת כביסה שהתקלקלה לשוכר, מי צריך לתקנה

שאלה:

ראובן משכיר דירה מרוהטת לשמעון, לאחר שנה וחצי התקלקלה המכונה משימוש סביר ורגיל. המשכיר טוען, כי כיון שהמשתמש הוא השוכר – עליו מוטל לשלם את מחיר התיקון (700 שקלים). לעומתו טוען השוכר, חלק מההתחייבות שלך להעמיד לי מכונת כביסה, הוא לתקנה כפי הצורך. מי צודק?
אם נאמר שהמשכיר מחויב, מציע המשכיר להעמיד מכונה במרפסת הנמצאת סמוך לדלת כניסה לבית השוכר [ולא סמוך לחדר הכביסה], כיון שבין כך השוכר עוזב עוד ארבעה חודשים. האם יכול השוכר לסרב לכך?

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שדובר על שכירות דירה מרוהטת, חייב המשכיר לתקן את המכונת כביסה. אלא אם כן השוכר עשה שימוש לא סביר במכונה – שבזה חייב השוכר לתקן. אבל אם הקלקול הגיע משימוש סביר מוטל על השוכר לתקן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שיד שכל מעשה אומן חייב המשכיר לתקן.