.לתת צדקה מקום קבוע?

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

כשאנשים נותנים סכום גבוה לצדקה, מה יותר טוב לקבוע עם מוסד אחד וזהו עד שיבוא המשיח או לעזור כל פעם למקום אחר ובכך מתרבה יותר תורה שנותן כח ותקווה למוסדות להמשיך ?

לא מדובר על מוסד שפחות בדרגה של צדקה, אלא בין ישיבות וכוללים האם לקחת אחד להיות הקרן לצדקותיו או לחלק בין מוסדות שונים החשובים?

רואה אני פנים לכאן ולכאן, ולפי עניות דעתי טוב לבחור משהו להיות קרן אבל להניח מקום למטרות אחרות שיבואו או לחלק בין מקומות אחרים.

מ"מ אשמח לקבל חוות דעת המורים

תשובה:

מה שיגרום לך לתת יותר כסף זה הכי טוב… כאשר אתה נותן למשהו שאתה מרגיש מחובר אליו, מקום שאתה מעריך ואוהב, זה מסייע לך להתמיד בנתינה לאורך זמן ולהרבותה.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרמב"ם פירש את לשון המשנה ”והכל לפי רוב המעשה” שעדיף לחלק צדקה בין כמה אנשים מאשר לתת הכל בנתינה אחת כיוון שעל כל נתינה יש התגברות היצר חדשה