כיבוי נר בנשיפת הפה

שאלה:

בס"ד

שלום רבי,

שאלה: בימים אלה הדלקתי נר לקרוב משפחה שנפטר, אבל נאלצתי לעזוב והייתי צריך לכבות את הנר, אמרו לי שלא טוב לכבות נר נושב עם הפה, האם זה אמת? אם כן למה?

תשובה:

בספר כל בו [אחד מן הראשונים] סי' קיח כתב שיש בזה סכנה, וכן הובא בבן איש חי שנה ב פ' פנחס אות יח מהאר"י הק', וראה כף החיים יו"ד סי' קטז ס"ק קטו שיש שלא נזהרים בזה בנר של מצוה, משום "שומר מצוה לא ידע דבר רע", נר נשמה אינו נר של מצוה. באופן כללי נהגו לא לכבות נר נשמה אלא לשים אותו במקום בטוח.

מקורות:

ספר כלבו סימן קיח

ארבעה דברים העושה אותן דמו בראשו היושב בצלו של מת והעומד ערום לפני הנר והמכבה את הנר בפיו הרי זה נכפה והמשמש מטתו בפני הנר יוצאין ממנו בנים כעורים כפופים.

בן איש חי שנה שניה פרשת פינחס סעיף יח

יח. כתוב בשער רוה"ק לרבינו האר"י ז"ל לא יסתכל בהרוגים או צלובים, ויתרחק ויברח מן ריח נבלה או שאר ריח רע כי יזיק לנפש, ולא ילבש שני מלבושים זה בתוך זה ביחד דקשה לשכחה, ולא ישלב אצבעות ידיו זה על זה הימין בשמאל, ולא יכבה הנר בפיו, וטוב לפשוט זרועותיו תמיד לצד פנים שלא יהיו זרועותיו לאחוריו, וטוב לו בזה: