תשלום לעובד כשלא עבד

שאלה:

שלום אם עבדתי דרך כח אדם ושהתחלתי לעבוד אחרי כמה שעות הבנתי שזה לא מתאים אבל התעקבתי בלהחתים כרטיס למרות שהחתמתי אבל נשארתי באותו מקום כי לא היה לי איך לחזור משם כי אין תחבורה ציבורית באותו אזור אבל היה עבודות שכן עשיתי יחד עם עובדת אחת שזה היה אחרי שהחתמתי השאלה אני רציתי להחזיר להם את הכסף על אותם שעות שמלכתחילה לא רציתי להמשיך לעבוד אבל הכח אדם אמר לי שגם אם לא עשיתי כלום אז חובתו לשלם על פי חוק אסור לו לא לשלם לי אבל מה אני עושה שאני גרמתי לזה וזה גזל אבל אני לא יודעת איך אני יוכל להחזיר להם תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הם יודעים שאת לא עבדת והם הסכימו לשלם לך מהסיבות שלהם, ולכן אין עלייך חובת תשלומים, ואת לא צריכה להחזיר את הכסף שקיבלת, וגם לא על השעות שלא היו מנוצלות.

בהצלחה.