יהודי שאוסלם בעל כורחו

שאלה:

מה היחס ליהודי שאוסלם בעל כורחו, ופעל רבות לטובת היהודים?

תשובה:

שלום רב,

למעשה מעיקר הדין היה עליו למות ולא לעבור. שהרי על שלשה עבירות חמורות (ע"ז גילוי עריות ושפיכות דמים) יהרג ואל יעבור. ואפילו שיתכן שבהתאסלמות לא עוברים על ע"ז, מ"מ ברור שבתביעה שיתאסלם דורשים ממנו לעבור על דתו ולא לשם הנאת המאנס, ועל כך פסק הרמב"ם בפרק ה' מיסודי התורה הלכה ב' שדינו ג"כ יהרג ואל יעבור (אם הוא בעשרה – בפרהסיא).

ושם בהלכה ד' מבואר שכל מי שנאמר עליו יהרג ואל יעבור ועבר ולא נהרג, הרי זה חילל את השם בפרהסיא אולם אין מלקין אותו על העבירה שעבר משום שזה נעשה באונס.

ומה שפעל לטובת היהודים בודאי יזקף לזכותו אבל מעמדו הוא כנ"ל. ולא משנה אם סייע ליהודים או לא.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יש נחת רוח מיוחדת לנפטר כשמתפללים על קברו, אבל אם הוא קבור בבית קברות מוסלמי אז אין ללכת לשם אלא לעשות לעילוי נשמתו בכל מקום אחר.