עמידה עד לאחר הא-ל הקדוש

שאלה:

-שלום. באיזה שלב מסתיימת "קדושה" ומותר לזוז ממקומו? האם מיד לאחר ימלוך ד' לעולם…או לאחר ברכת הקל הקדוש? כי ראיתי כאלה שרק לאחר סיום הקל הק' זזים. האם יש הבדל בזה בין אשכ' לספ'?

תשובה:

שלום וברכה

הקדושה מסתיימת לאחר ימלוך, ומכל מקום כתבו האליה רבה סי' צז והמקור חיים סי' קכה שיש לעמוד עד הא-ל הקדוש כמו בקדושה, וראה שו"ת שבט הלוי ח"ג סי' טו שהמחמיר כדבריהם תבוא עליו הברכה, וכן הובא בס' הליכות שלמה ממנהג הגרש"ז אויערבך. אבל רבים מקילים בכך, ראה ס' פסקי תשובות סי' קכה בענין זה באות ו.

הצטרף לדיון

תגובה 1