נזק בספר שמיועד למכירה

שאלה:

בחנות ספרים גדולה התקיים מבצע על ספר, כשסט אחד הוצג לתצוגה, הוצאתי את אחד הכרכים לבדוק וכשהחזרתי שמתי לב שהכנסתי אותו בצורה לא טובה, ראיתי שכמה דפים התקמטו וסדרתי אותם. לאחר זמן חשבתי שאולי יש עלי לשלם, חזרתי לחנות ואז ראיתי שיש שם גם קרע קטן באחד הדפים, שאלתי את האחראי אם אני צריך לשלם מאחר ואיני יודע בכלל אם הקרע נעשה על ידי או לא (על הקימוט הוא אמר שזה מתיישר לבד). הוא אמר לי לשאול רב. תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

על הקמטים אין חובת תשלומים כיון שזה מתיישר. לגבי הקרע הקטן אם מדובר בקרע פעוט בספר ומחיר הספר לא ירד בגלל הקרע, אין חיוב תשלומים, כיון שהספר מיועד למכירה והמחיר שלו לא ירד אין חובת תשלומים. לכן כדאי שתשאל את המוכר בכמה הוא ימכור את הספר אחרי הקרע, מסתבר שבאותו מחיר, וממילא אתה פטור מלשלם.

בנוסף, אם אתה מסתפק אם אתה קרעת את הספר, אתה פטור כדין איני יודע אם נתחייבתי שפטור. ואם המוכר גם לא תובע אותך בברי אין כאן אפילו חיוב לצי"ש – ראה שו"ע סימן עה סעיף י.

בהצלחה