מעשר – עזרה להורים לשלם התחייבויות נישואין

שאלה:

שלום וברכה מעונינית לשאול . במידה והורים יתחייבו לתת לזוג סכום כסף מסויים כל חודש על מנת שיוכלו לקבל דירה . והורים אינם יכולים לעמוד בסכום זה כל חודש. האם הזוג יכול לשלם את הסכום הזה מסכום מעשר כספים ?

תשובה:

אפשר לשלם ממעשר כספים, ככל שחל חוב להורים כלפיהם. ולמעשה, אם ההורים במצב קשה כזה, והילדים במצב כה טוב, עד שבמעשר כספים שלהם לבד הם כבר יכולים לשלם סכום כזה, אין כל מקום לקחת מההורים את הכסף. ודאי יש להקל על ההורים מאוד, בין אם מחליטים לעשות את זה ממעשר בין בכסף אחר.

בשורות טובות ורק שפע.