לשון הרע בתוך סיפור

שאלה:

שלום אני רוצה לכתוב "למגירה" (כלומר לעצמי בעיקר) סיפור מאירועים שקרו על התיכון שלי, אני מתכוון לשנות את שמות הדמויות, אבל , אני די בטוח שהמשפחה שלי ואנשים שלמדו בתיכון יבינו מההקשר באם יקראו את הסיפור (על אף שינוי השמות ) במי מדובר, אני חושש ללשון הרע. האם החשש שלי מוצדק ?
מה מותר לי ומה אסור לי מבחינת פרסום הסיפור ברבים?

תשובה:

אם אתה מתכוון להראות את הסיפור לאחרים, ויש סבירות שיבינו, אז בהחלט אין לעשות זאת… זה לשון הרע…

בהצלחה.