לפייס אדם על הוצאת שם רע

שאלה:

שלום כבוד הרב
תודה על האתר
מה הדין לגבי הוצאת שם רע האם צריך לבקש סליחה ממי שפגעו בו או מספיק לתקן ע"י שיאמרו לבן אדם ששמע את הדברים שהם לא נכונים
אני עובדת עם מנהלת שהיה לי ביקורת עליה באחד הפעמים הלכתי לומר לבוס מעליה שהיא מתנהגת בצורה לא הוגנת כלפי .עבר זמן ואני מצטערת מאוד שהלכתי לומר עליה אני חושבת שאני זו שטעיתי בהסתכלות והרגשה שהיתה לי) האם אני מחויבת לגשת לומר לה זאת ולבקש ממנה שתסלח לי (שזה לא נעים בכלל!!..) או שאני יכולה פשוט לגשת שוב לבוס ולהסביר לו שהבנתי שטעיתי והיא בסדר גמור נותנת יחס מצוין לעובדות
(אציין שאין לי מושג אם היא נפגעה מזה)
תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

במידה והיא נפגעה מהדבר, אפילו מבחינת יחס, לא רק כלכלית, אז באופן עקרוני היה צריך לפייס אותה, אבל בדרך כלל אנחנו נמנעים מלפייס במקרה כזה כי זה רק מצער יותר… איך היא תרגיש כשהיא תשמע על כך… גרוע מאוד! לכן הדרך הנכונה היא באמת לתקן את העוול ולחזור בתשובה, אבל בלי לספר לה שכך היה.

מקורות:

ראה מועדים וזמנים ח”א סימן נ”ד בשם הגר”י סלנטר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה
    רק אחדד שאני חושבת שהיא יודעת שדיברתי עם הבוס גם קצת לא תמיד הארתי לה פנים כי הייתי פגועה ממנה. השאלה האם אני חייבת לבקש ממנה סליחה או שמספיק שמעכשיו אתייחס אליה יפה כי בכל אופן לא נעים לבקש סליחה ממש

  2. כדאי לבקש סליחה, זה לא צריך להיות טקס רב הוד, תקני לה שוקולד טעים ותאמרי לה בחיוך, לא יודעת למה, אבל הייתי קצת נוראית לפעמים, ואני מתביישת… כך תתני לה וזהו.