ייחוד וקירבה בטיפול פסיכולוגי

שאלה:

שלום וברכה.
אשתי פסיכולוגית מתמחה ונמצאת במרפאת ילדים ונוער. קבעו לה טיפול בנער חרדי בן 16. לא ברור עדיין מה רקע הטיפול הספציפי שלו. אבל זה לא כ"כ פשוט לסרב לטיפול שנקבע למתמחה.
שאלתי לגבי האפשרות ההלכתית לקיים את הטיפול הזה. תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

לגבי בעיה של יחוד, נראה שניתן לפתור בקלות, אם זו מרפאה שכוללת כמה אנשים, יש מן הסתם אפשרות שמישהו נכנס באמצע טיפול לחדר? אם אין, אז יש לדאוג לכך שיהיה. לא חשוב אם יכנס בפועל, אבל שתהיה סבירות שיכנס ללא רשות.

לגבי עצם אופי הטיפול, אכן אנחנו מאוד לא מעודדים טיפול גבר אצל אשה ולהיפך, כיון שהטיפול הפסיכולוגי כרוך מטבעו בהרבה אמפתיה, רגש וקירבה, וזה עלול למכשול, אבל בסיטואציה הזו שהיא לא יכולה להמנע וסך הכל מדובר לא בגבר אלא בנער, אז זה מה יש, רק שתשמור על הדיסטאנס הראוי.

בהצלחה