התפללו בלחש ויצאו מקצתם – לומר קדיש תתקבל

שאלה:

היום לאחר לחש של ערבית, הבחין החזן כי לא נותר מניין… פשוט, אחד המתפללים, יצא מיד לאחר הלחש [ולא ידע כי הוא מותיר אותנו ללא מניין] נוצר וויכוח בין המתפללים: חלק טענו כי זכור להם שכיון שבתפילה היה מניין, אזלינן בתר הכי כי קדיש תתקבל – נחשב חלק בלתי נפרד מהתפילה. וחלק טענו שלא נהגו כן. מה אומרת ההלכה?

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז אם נשארו שם ששה אומרים קדיש תתקבל, כמבואר ברמ"א סי' נג סעי' ג [כך לגבי ערבית, לגבי שחרית ומנחה כשלא התחילו חזרת הש"ץ אם יכולים לומר לפחות קדיש תתקבל, נחלקו הדעות, ראה ביאור הלכה שם ולעומתו בהגה' רעק"א], אולם למנהג בני ספרד על פי השו"ע שם, אין לומר קדיש תתקבל אלא שאם התחילו בקדיש ויצאו מקצתם מותר לסיימו, ראה כף החיים שם ס"ק לט.

הצטרף לדיון

תגובה 1