גיור של יתרו

שאלה:

כאשר יתרו בפרשתינו התגייר. מתי זה היה? באיזה חלק בפסוקים? כאשר הוא בא זה כבר בא להתגייר? אחרי שמשה סיפר לו את כל הגדולות? הוא בא כבר מגיור?
דחוף לי לדעת לפני הפרשה תודה

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור. לכאורה רק לאחר שבא הוא התגייר. אבל לא ברור כלל שהכוונה היא לגיור שהוא תקף על פי ההלכה. אלא סוג של גיור קודם מתן תורה, כשם שאברהם אבינו גייר אנשים אין הכוונה שהם נעשו יהודים וצאצאיהם היו יהודים, אלא הכוונה היא שיאמינו בקב"ה, כך גם הגיור של יתרו. ואגב רש"י גם מביא שכאשר חזר יתרו למדין הסיבה היא: "לגייר את בני משפחתו" גם אנשי משפחתו שגיירו אין הכוונה שהם נעשו יהודים אלא תוקף של גיור קודם מתן תורה.