תפילין שנפלו / השלמת ברכת מאורי האש / חובת ציות לדברי חכמים

שאלה:

שלום לרבנים תפילין שנופלות צריך לצום דוקא עם הם גליות או אפי עם היו מכוסות בקופסא? ומה הדין עם נפלו גם עם הנרתיק שלהם ? 2 אמר הבדלה ולא בירך מאורי האש האם יכול לעשות מלאכה?3 האם לפי הרמבם צריך לשמוע לגדולי ישראל? אשמח למקור תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. דוקא גלויות, אם היו מכוסות יש לתת פרוטה לצדקה.

2. יכול לעשות מלאכה אבל חייב להשלים את הברכה בערב זה.

3. ידועים דברי רבי אלחנן וסרמן בקונטרס דברי סופרים, שמבאר בארוכה, שמעבר לנדון שבין הרמב"ם לרמב"ן בגדרי מצות לא תסור, יש חיוב מסברא לשמוע לדברי חכמים, כיון שהם בקיאים יותר ברצון ה', וסברא היא דאורייתא, ובאמת כך ממשעותם הפשוטה של פסוקי התורה בפרשת שופטים לגבי החובה לשמוע אל השופט אשר יהיה בימים הם, שם מבואר שבכל דור יש לשמוע לדברי חכמים, יפתח בדורו כשמואל בדורו.

שבוע טוב.