בדיקה/הפסק אחרי שקיעה

שאלה:

שלום כבוד הרב. אתמול(יום שישי) עשיתי הפסק שהיה תקין. היום(שבת) שכחתי לעשות בדיקה והשקיעה היתה ב5:04 . כשניזכרתי היה 5:05 עשיתי בדיקה שמשום מה לא יצאה נקייה. ניקיתי את המקום עם מגבון ועשיתי בדיקה חוזרת ב17:07 שהיתה נקייה. אני מבינה שבדיקה לא נקייה פסלה לי את ההפסק של אתמול השאלה היא האם ניתן להחשיב את הבדיקה של 17:07 שבוצעה 3 דקות אחרי השקיעה כהפסק חדש? תודה

תשובה:

הפסק טהרה אחרי השקיעה אינו מועיל. יש שהקלו בזה בשעת הדחק משום ספק ספקא, שמא בין השמשות זה יום ושמא הלכה כרבינו תם לגבי זמן בין השמשות, וכך היה מצדד הגר"ע יוסף זצ"ל, אבל דעת רוב ככל פוסקי זמנינו שלא כדבריו, וסברו שכיון שהכל נחשב ספק אחד, האם הזמן הזה הוא יום הלילה, יש להורות שאחרי השקיעה אפילו מעט לא מועיל הפסק טהרה.

שבוע טוב.