לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שוקולד בכשרות לא מהודרת בהריון

שאלה:

אישה שהיא בהריון והיא רוצה לאכול שוקולד שהוא ספק חלב נוכרי.
האם אפשר להתיר או לא

תשובה:

אם זה ספק חלב נכרי זה בודאי לא בכשרות מהודרת, כך שודאי אין לאכול. האמונה שאשה בהריון חייבת דחוף לאכול כל מה שמתחשק לה, אין לה בסיס לא מדעי ובודאי לא הלכתי.

שבת שלום ולידה קלה ובריאה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכאורה תשובת הרב לא ברורה, הרי מצינו ברמב"ם שכן יש לספר את תאוות המעוברת: (הל' מאכ"א יד,יד)
    "עוברה שהריחה מאכל אסור כגון בשר קדש או בשר חזיר. מאכילין אותה מן המרק. אם נתיישבה דעתה מוטב. ואם לאו מאכילין אותה פחות מכשיעור. ואם לא נתיישבה דעתה מאכילין אותה עד שתתיישב דעתה"

  2. מדובר שממש אוחז אותה בולמוס, משתנים פניה מחמת הרצון הזה [מציאות מאוד לא שכיחה, אינה מוכרת כיום], לא סתם שמתחשק לה…

  3. אבל לכאורה זה לא בולמוס, רק בהלכה טז הוא עוסק בדין בולמוס:

    טו וכן החולה שהריח דבר שיש בו חומץ וכיוצא בו מדברים שמערערין את הנפש דינו כעוברה:

    טז מי שאחזו בולמוס מאכילין אותו דברים האסורים מיד עד שיאורו עיניו. ואין מחזרין על דבר המותר אלא ממהרין בנמצא. ומאכילין אותו הקל הקל תחלה. אם האירו עיניו דיו. ואם לאו מאכילין אותו החמור:

  4. "שמערערין את הנפש"… מדובר במשהו מאוד משמעותי. וכי יעלה על הדעת שמותר למעוברת לאכול ביום כיפור? ודאי שלא, ואעפ"כ עוברה שהריחה מטעימים לה בתחילה רוטב וכו'… וכי היא לא תאבה לכל מה שהיא רואה? היא הרי רעבה… זה פשוט. ואגב בלי קשר לכשרות, זה נכון גם מבחינת דיאטה ובריאות, היא יכולה לשמור על כל כללי האכילה שלה ולא צריכה לאכול מה שמתחשק.