השקעה במניות, ניירות ערך וכד' לפי ההלכה

שאלה:

האם האתר יכול לעשות סדר בקצרה, איזה השקעות צריכות בירור קודם מבחינת כשרות ואיזה השקעות ניתן להשקיע ללא חשש
אני אישית לא מבין, אבל אם יש מישהו שאני סומך עליו, והוא מציע לי למשל לקנות נייר ערך מסויים של חברה בחו"ל, אני צריך להתחיל לבדוק?
מניות צריכות בדיקה? השקעה במה שנקרא עוקב מדד למשל S&P500 של 500 החברות הגדולות בארה"ב.
האם יש בזה כללים ברורים ל"פשוטי העם" או שצריך להבין בכל המושגים לדעת מה כן ומה לא

תשובה:

שלום וברכה,

השקעה במניות מורת. לגבי שאר השקעות באגחי"ם או בתעודת סל יש בכך הרבה מאוד פרמטרים ובשביל זה צריך לבחור במסלול הלכה, או לבדוק שיש היתר עסקה בכל עסק שרוצה להשקיע.

בהצלחה.