ברכת מעין שבע במבנה ארעי של בית כנסת

שאלה:

שלום כבוד הרב.
יש ציבור שמאז הקורונה מתפלל בחוץ ומתוך כך דלגו על ברכת מעין שבע שבסוף ערבית ליל שבת.
כעת העירייה הקימה עבורם אוהל עם דפנות כדי להוות מחסה ומקום התכנסות מסודר. רצון הציבור לקדם בניין בית כנסת בשכונה והאוהל נחשב בעיניהם כנדבך ראשון לקראת מגמה זו.
שאלתנו: האם תפילות בתוך האוהל מחייבים מחדש ברכת מעין שבע? והאם הדין משתנה אם יתברר שהאוהל מיועד לא רק לצרכי התפילות אלא גם לפעילויות אחרות מטעם העירייה שלא בשעת התפילות? יצויין שבינתיים התפילות מתקיימות רק ליל שבת ומוצ"ש, ובהמשך מקווים להרחיב גם לשאר תפילות שבת.

תשובה:

אני חושב שכיון שמדובר במבנה שמיועד לכך על ידי העירייה, ומתגבשת כאן קהילה שמוכרת על ידי העירייה ומדברים כבר על הקצאה, זה כבר נקרא מנין של קבע שיש לומר בו ברכה זו.

ערב טוב.