מכסה חלבי על סיר בשרי

שאלה:

סיר בשרי שבישלו בו בשר ולקחו בטעות מכסה חלבי (שלא השתמשו בו כמה ימים) וכיסו בו את הסיר, כמה שעות לאחר מכן לקחו את הסיר החלבי ובישלו בו מאכל חלבי וכיסו את הסיר במכסה החלבי הנ"ל לאחר שרחצו אותו בלי לשים לב שכמה שעות לפני כן הוא שימש לכיסוי למאכל בשרי. מה דין המכסה, הסירים?

תשובה:

שלום וברכה

סיר הבשר עם הבשר מותרים, כיון שהמכסה החלבי לא היה בן יומו. אולם המכסה כמובן נאסר על ידי הבשר, וכאשר אתה לוקח אותו אחר כך ומכה בו סיר חלבי שמבשלים בו חלב, הסיר המכסה והאוכל נאסרים, את האוכל יש לזרוק והכלים טעונים הגעלה, אלא אם כן היה באוכל פי שישים כנגד המכסה, דבר שאינו מצוי כלל, בודאי לא בסיר ביתי.