לימוד תורה לגוי

שאלה:

שלום וברכה
מה לענות לגוי שמתעניין בסוכות, ומבקש לדעת פרטים איך מקימים סוכה ונוטלים 4 המינים?
הרי כתוב שאסור לגוי ללמוד תורה כי חיב מיתה. מצד שני כתב הרמב"ם שמותר לגוי לעשות מצוה כהלכתה (מלכים י,י). אז אם לא נלמדנו איך ידע? תודה רבה

תשובה:

לענות תשובה אקראית כחלק מנימוס ולא באופן של לימוד ממש, ודאי מותר, לא גרע מחשש איבה, לא הגיוני להתנהג בצורה לא מנומסת ולהתעלם משאלתו. אבל אין להרחיב איתו יותר מידי רק לענות בקצרה ובנימוס.

באופן כללי על האסור והמותר ללמוד לגוי ראה בהרחבה מה שכתבתי כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סליחה לא הייתי מובן. התכוונתי שהוא עצמו מעוניין לקיים את מצוות הסוכה וארבעת המינים. יש בזה פרטים, מותר ללמד אותו?

  2. תסביר לו שמצוות אלו נעשות זכר לניסים שנעשו לאבותינו ביציאתם ממצרים, ומי שאינו חלק מאומתנו זה חסר טעם עבורו.