כיור אחד לבשר וחלב

שאלה:

מה המקור לכיור חלבי ובשרי שאלתי בימים האחרונים מספר שאלות ומשום מה אין לי את התשובות במייל יש גבול כמה שאלות אפשר לשאול או קריטריונים לשואלים?

תשובה:

כל מה שיהודי נצרך כדי לדעת את המעשה אשר יעשון אנחנו משתדלים לענות, אמת הדבר שלא תמיד התשובה מגיעה תוך דקה, כי יש עומס, אין קריטריונים למספר השאלות, אבל תשאל מה שנחוץ לך ולא סתם כדי לדבר בלימוד… אין טעם סתם להכביד על הרבנים המשיבים במה שאינו נצרך.

הנושא של כיור חלבי ובשרי אינו נושא של "מקור" זה ענין פרקטי, כיון שלפעמים שופכים שם מים חמים מאוד או מרק חם, ויש שם גם דברים שומניים, מאוד מאוד עלול לבוא למכשול, שיהיו כלים חלביים ובשריים יחד וישפוך מים חמים ויבלע חלב בבשר, או שישארו שיירי חלב בכיור כששם שם כלים בשריים חמים או שופך מרק בשרי חם וכו', כל אחד מבין את המכשול.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יישר כח לרב ולמערכת על זיכוי הרבים הגדול ממש באמת מכל הלב.
    א. כל שאלותי הם כדי ללמוד את הדין ולא מה הפשט בר'
    חיים גבי עדות שאילה"ז וכיוצ"ב{ למרות שגם זה תורה}
    ב.
    {לכן שאלתי ושמחתי על קבלת התשובה הנ"ל}
    וחשבתי בליבי אדם ששואל הרבה שאלות באתר האם הוי חב לאחריני בזמן ש"לוקח" לאחרים או שאה"נ כל א' שיש לו הרבה שאלות בכדי לדעת יכל לשאול ואין כאן משום גזל זמן לאחרים {וכן תלמיד ששואל הרבה שאלות באמצע שיעור} או שעל כגון דא אמרינן "אפקוהו לר' ירמיה מביהמ"ד" יישר כח עצום למערכת

  2. יישר כח
    את שאלתי הבאה אשאל בעוד יומיים למרות שזה נטו לדעת את הדין כמו למשל אדם שלקרובי משפחתו יש כיור אחד האם לא להתארח אצלם לכתחילה וכו'
    אבל… כאמור בהזדמנות אחרת . ושוב מכל הלב יישר כח חזקו ואמצו.

  3. אם הם יראי שמים יכול להתארח אצלם לכתחילה, אצל הרבה יראי ה' יש כיור אחד ונזהרים, אם אינן יראי שמים בלאו הכי לא יוכל לסמוך עליהם… מה עם דבר חריף, מגעים בין כלים, כשרויות של מוצרים ועוד…