לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חניה ציבורית

שאלה:

האם מותר להחנות בחניה שהיא לא פרטית (לא מסומנת), וחונים שם בכל פעם רכב אחר, והחניה נמצאת בין שתי בניינים ממש בכניסה שלהם בצד, והחנייה לא שייכת לאף אחד מהבניינים? האם יש כאן איזשהו צד של גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לחנות בחנייה ציבורית, וכל עוד שהחנייה לא רשומה בטאבו לבניין הסמוך מותר לכל אדם לחנות בחנייה, גם אם רגילים לחנות שם דיירי הבניין הסמוך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה!
    אני אנסה לחדד את השאלה למרות שאני חושב שהרב ענה עליה עם עניין הטאבו, רק בשביל להיות בטוח:

    בשביל להכנס לחניות הפרטיות של דיירי הבניינים עולים על מדרכת הולכי רגל ואז מיד מתחיל שטח "מת" שנמצא בין שני הבניינים שלכל אורך השטח הזה ישנו קיר אחרי שעוברים את הקיר מתחילים להכנס לחניות הפרטיות של הדיירים, השאלה אם השטח שנמצא לפני הכניסה לחניות כנ"ל למרות שהוא בקו של שני הבניינים, האם יהיה מותר לזר לחנות שם?

    ושאלה נוספת האם מתוך שני הבניינים, בניין א' ובניין ב'
    האם יהיה מותר לדייר מבנין א' לחנות בחניה שהוזכרה לעיל צמוד לקיר של בניין ב'?