השלמת מנין רמ"ח תיבות בקריאת שמע למתפלל ביחיד

שאלה:

שלום שאלתי כבר שאלה על קריאת שמע, אבל יש לי עוד שאלה קטנה, שאני מניח תפילין וקורא קריאת שמע שאני מגיע להשם אלוקיכם אמת איך אני אומר את זה? אני חסיד חב"ד ואני מתפלל בסידור הארי תהלת השם וכתוב שם שצריך לומר את הפסוק הזה ככה: אני השם אלוקיכם אני השם אלוקיכם 2 פעמים הכוונה ואז אמת עכשיו אני אומר את זה שאני יחיד לא בציבור אז איך אני אומר את זה ביחיד?

תשובה:

שלום וברכה

יש שני מנהגים איך משלימים את מנין רמ"ח תיבות למי שמתפלל ביחיד. בני אשכנז או שאומרים לפני קריאת שמע אל מלך נאמן, או שסומכים על הט"ו ווי"ן של ויציב ונכון וכו' שמצטרפים כביכול לג' תיבות. אולם על פי האר"י נהגו רבים מקהילות הספרדים לכפול פעמיים ה' אלוקיכם אמת.

מקורות:

ראה רמ"א סי' סא ושערי תשובה שם, וראה בערוך השלחן שם סעי' יב שתמה מאוד על המנהג לכפול ביחיד תיבות אלו.