הפסק בקריאת שמע / תפילה על חולה

שאלה:

שלום רב!
אני רוצה בבקשה לשאול :
1.שמעתי מפי רב גדול , שכאשר מתפללים לרפואת אדם- אם הוא חולה ממש גם ככה מתוחה עליו מידת הדין, אבל אם הוא חולה קצת , אזי נראה שמתפילתי תעורר עליו מקצת מידת הדין? אם הבנתי נכון דבריו.
בכל מקרה שאלתי היא, מתי אדע מתי ראוי להתפלל? על כאב ברגל ראוי להתפלל?
2.אני לא כל כך מבין : מהרגע שהתחלתי לומר קריאת שמע וברכותיה מתי מותר להפסיק לצורך לענות להורה ששאל שאלה( האם עדיף לסמן לו ביד אגב במקום לענות)?
מה הכוונה בין הפרקים? בין פסקה לפסקה? האם יש חילוק בין פרקי קריאת שמע (הפסוקים) לברכות (שבאות לפני)?
מודה לכם מאוד על תשובותיכם , חורף בריא.

תשובה:

שלום וברכה

1. אינני מכיר וגם לא מבין דבר כזה, כל מה שאנחנו צריכים בא מה' יתברך וממילא על הכל יש להתפלל.

2. בזמנינו שניכר שמתפללים ואנשים לא מקפידים, נהגו שלא להפסיק כלל בקריאת שמע, גם לא בין הפרקים. כך כתב המשנה ברורה בסי' סו ס"ק א, שאין להקל בזה בזמנינו אלא באופן של הפסד ממון או אדם אלים שבא וחייבים להשיב לו.

לגבי שאלתך מה זה בין הפרקים, אני מעתיק לך מהרמב"ם הלכות קריאת שמע פרק ב הלכה יז:

ואלו הן בין הפרקים, בין ברכה ראשונה לשנייה, בין שנייה לשמע, בין שמע לוהיה אם שמוע, בין והיה אם שמוע לויאמר