ברכה על קינוח לאחר אכילת דבר שברכתו שהכל

שאלה:

שלום.
אם אני אוכל שניצל לדוגמא ולאחריו אני רוצה לאכול קינוח כלשהו כשברכתו הראשונה היא כמו של השניצל ותכננתי מראש לאכול גם אותו, האם צריך לברך שוב? (לא בסעודה עם לחם)

תשובה:

אין צורך לברך שוב, שהרי כבר בירכת את הברכה המיועדת. מה שמברכים על קינוח בסעודת פת, כי בעצם לא בירכת את ברכתו המיועדת, בירכת רק ברכת המוציא, ולכן, מה שטפל ללחם, כדברים הבאים לשובע, נפטרים בברכתו, ומה שלא, כמו קינוח, יש לברך בנפרד.

יום מבורך.