ברכה על קבוקים

שאלה:

מה מברכים על קבוק מיאסי, שזה בוטן מצופה קמח תירס? תודה

תשובה:

כאשר הקבוקים מצופים קמח מחמשת מיני דגן כמו הקבוקים הרגילים, יש בזה מחלוקת ידועה, כיון שדגן הוא חשוב ויש סוברים שבציפוי עבה כזה אינו בטל, ולכן ראוי להפריד ולברך על כל מין בנפרד, אבל כאשר זה קמח תירס או תפוחי אדמה, הוא בכל מקרה בטל לבוטן והברכה היא בורא פרי אדמה.

מקורות:

ראה שערי הברכה בערך קבוקים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפי הרב אופיר מלכה, מי שמפריד את העטיפה ומברך בנפרד עליה ועל הבוטן (שתי ברכות) עובר בברכה שאינה צריכה, וההבנה בזה פשוטה, שהרי איך יפריד אדם מאכל שנחשב כמאכל אחד לשני חלקים נפרדים?
    וכי ראינו שאדם מוריד ציפוי משניצל ומברך מזונות ואז מברך בנפרד שהכל על העוף שמתחת לציפוי?!
    על קבוקים מברכים בורא מיני מזונות מדין עיקר שפותר את הטפל.
    אם אדם היה רוצה את הבוטן, שיברך על בוטן רגיל ב.פרי האדמה.

  2. לפי החיי אדם שכבר דיברנו בו פעם מועיל להפריד, וכידוע כל הפוסקים הביאו דבריו לגבי סלט פירות ועוד, ההחלטה שבקבוקים המזונות עיקר זה תמוה בעיני, הרי על זה גופא הבאנו שיש מחלוקת בין הפוסקים, אז מה כוונתך?