תרומות ומעשרות לפרי שחנט בשמיטה

שאלה:

שלום וברכה , רציתי לשאול שאלה לגביי פירות שחנטו אחרי ראש השנה של שביעית האם חייבים בתרומות ומעשרות או כל זמן שלא הגיע "טו בשבט" (של שנה שביעת ) אז עדיין דינם כדין פירות שישית לענין מעשרות?

תשובה:

פרי שחנט בשנת השמיטה [יש אומרים שחנטה היא קרוב לשליש גידול (רמב"ם שמיטה ד,ט) ויש שאומרים שהוא בנפילת הפרח ותחילת הווצרות הפרי (תוס' ראש השנה יב ב)] קדוש בקדושת שביעית וממילא אינו חייב בתרומות ומעשרות.

ערב טוב.