שיעורי גיטרה אצל אדם עני מכספי מעשרות

שאלה:

בס"ד
שלום ותודה רבה.
יש לי חבר מובטל נגן גיטרה מוכשר האם מותר לי ללמוד אצלו שיעורי גיטרה בתשלום ממעשרות?

תשובה:

שלום וברכה

אם כל המטרה שלך בענין זה באמת לתמוך בו, מותר לעשות זאת בדרך כבוד כפי שהצעת, אבל אם אתה רוצה ללמוד גיטרה, אין כל סיבה לתת ממעשרות, בענין זה אתה עוזר לעצמך ולא לחברך… המעשרות לא מיועדים לשימושך הפרטי, גם אם זה בא ליד אדם עני. לכן לדעתי, הסכום שאתה מוכן לשלם מכספך לשיעורים אלו, תתן שלא ממעשרות, ומה שאתה מוסיף מעבר למה שהיית מוכן לשלם, זה כבר כסף נשיתן מחמת עוניו, וזה מותר.