עליית מחיר ללא הודעה מראש

שאלה:

קיבלתי שירות מגרפיקאי שעובד עיני כמה שנים ויש לי נסיון והיכרות במחירים שלו האם פתאום ביום בהיר מותר לו לעלות את המחיר משמעותית ללא ידיעתי לאחר שסיימנו עבודה?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לגרפיקאי להעלות את מחיר השרות לפני שמבצע את העבודה, אבל אם ביצע עבודה לא יכול אח"כ להעלות את המחיר, וכל עבודה שעשה בסתם הוא על דעת המחיר שהיה בתחילה.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שיב סעיף ט מבואר שאם שכר בית לשנה ואח"כ המשיך לדור בו שנה שנייה ללא חוזה, הדין שכל תנאי החוזה של השנה הראשונה קיימים בהמשך הזמן שלא קבעו חוזה, ומשלם לפי המחיר של השנה הקודמת. ואם המשכיר רוצה להעלות את המחיר עליו להודיע לפני השכירות. וכן מצאנו בשו"ע סימן שלג סעיף ח, ובסימן קסג סעיף ה, שש"ץ שנשכר לשנה אחת ואח"כ השכיר את עצמו לשנה נוספת, התנאים של השנה ראשונה קיימים בשנה השנייה. ולא יכול לדרוש שכר גבוה אם לא דובר לפני השכירות השנייה. ומכאן נלמד לשאלה הנ"ל אם הגרפקאי נותן שרות במחיר מסוים, לא יכול לדרוש תוספת תשלום אא"כ התנה לפני הפעולה שעשה.