טעות בחשבון – ייחשב לי לגזל?

שאלה:

שלום רב. הענין בקצרה הוא כזה; עבדתי מספר רב של פעמים בחברה שהיא בעצם חברה יהודית של כח אדם כאן בחו"ל. האם שילמו לי על כפי מה שאני יודע. אך לפני כמה שבועות רציתי לוודות ולהיות בטוח שהם לא שילמו לי פעמיים בטעות על כל אחד מהחשבוניות ששלחתי להם. פשוט הרגשתי שהעניין די מפוזר וייתכן שהם טעו ושילמו כפול אך גם יתכן מאד שזאת רק תחושה. מכל מקום, שלחתי להם מיילים ובקשתי מהם בכל לשון של בקשה שיבדקו את העניין כמה שיותר מהר. בסוף הם ענו לי חזרה למייל ובקשו שאני בעצמי אבדוק. אך האמת היא שאין לי מושג איך לבדוק את החשבוניות ואם שילמו לי כפליים על חלקם או לא ואם כן אבדוק אני פשוט אשקע בבלגן רציני מאד. לכן ביקשתי מהם לבדוק. מה אני אמור לעשות כעת? הרי יצאתי מגידרי ובקשתי מהם בכל לשון של בבקשה שיבדקו את העניין. איני רוצה שזה יחשב לי לגזל חלילה (אם וכאשר כן שילמו לי פעמיים על חלקם), לכן מה לדעתך אני אמור לעשות. לעזוב את העניין וזהו? החשש שלי הוא שזה ייחשב לי לגזל. מה דעתך?

תשובה:

שלום וברכה, כל עוד שלא ידוע לך בבירור שיש טעות בחשבון, אין צורך לברר אם יש טעות ולא לבקש מהם שיבררו. מסתמא הכל בסדר. ורק אם נודע לך שיש טעות אתה צריך לברר, אבל אין צורך להעלות חששות סתם.

בהצלחה.