בדיקת מזוזות בבית או אצל מגיה?

שאלה:

שלום.
האם מותר לי בתור אדם פשוט (כמובן בלי להכריע) לבדוק מזוזות בעצמי? ובאם אני שולח את מזוזות הביתה לבדיקה כיצד אני עושה זאת? נשמע לא טוב שהבית ישאר ללא מזוזות במשך זמן מה

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, אם המזוזות עברו בדיקה טובה אחרי כתיבתן, וכל הבדיקה עכשיו היא רק לראות שלא נמחק משהו או לא נוצר דיבוק בין אותיות, או אפילו בין תגין [צריך עין בוחנת] אין כל בעיה לעשות זאת לבד. אם בכל זאת אתה רוצה לשלוח למגיה מוסמך, יש לסכם איתו זמן שהוא פנוי, ואז להסיר את המזוזות, להביא לו מיד ושיבדוק מיד ואז כאשר אתה חוזר ןקובע אותן שוב באותו היום אין שום בעיה וגם לא מברכים שוב. חשוב מאוד! כדי באמת לא להכנס לשאלה של ברכה, לסמן היטב כל מזוזה מאיזה חדר נלקחה, שכן כאשר מחליפים ביניהן, כתבו הפוסקים לברך שוב.

בהצלחה